Checkpoint
flow-image

Trendovi cyber napada: izvješće tvrtke Check Point za sredinu godine 2022.

Ovaj je resurs izdala tvrtka Checkpoint

Rat u Ukrajini dominirao je novinskim naslovima u prvoj polovici 2022. godine i možemo se samo nadati da će uskoro doći do mirnog rješenja. Međutim, njegov utjecaj na računalno-mrežni prostor bio je dramatičan u opsegu i u razmjeru, jer su cyber napadi postali čvrsto ukorijenjeni kao oružje na državnoj razini. Identificirali smo neviđene razine napada pod pokroviteljstvom države, porast aktivizma putem hakiranja, pa čak i zapošljavanje privatnih građana u tzv. „IT vojsku“. U ovom izvješću izvršili smo detaljniji uvid u to kako se računalno ratovanje pooštrilo i postalo bitan dio pripreme i vođenja stvarnog vojnog sukoba. Nadalje, otkrivamo kakvi će krajnji rezultati gore navedenog biti za vlade i poduzeća u cijelom svijetu, čak i one koje nisu izravno uključene u sukob.

Preuzmi

box-icon-download

*obavezna polja

Pristanite na uvjete

Traženjem ovog resursa prihvaćate naše Uvjete korištenja. Svi podaci zaštićeni su našom Obavijesti o privatnosti. Ako imate dodatnih pitanja, pošaljite e-poruku na adresu dataprotection@headleymedia.com.

Povezane kategorije Sigurnost u oblaku, Reakcija na incident, Obavještavanje o sigurnosnim prijetnjama, Šifriranje, Antivirusni program, Upravljanje identitetima, Upravljanje identitetom i pristupom (IAM), Vatrozid